Trafik Kazası Avukatı İstanbul

TRAFİK KAZASI AVUKATI

Selim Hukuk Bürosu: Trafik Kazası Avukatı İstanbul

Trafik Kazası Avukatı İstanbul

Trafik kazası avukatı olarak hukuk büromuz uzun yıllar bu alanda çalışmalar yürütmüştür. Tecrübeli trafik kazası avukatı sıfatını pek çok tazminat ve sigorta sürecini yakından takip ederek kazandık. Siz veya sevdiğiniz herhangi biri ne tür bir trafik kazasına karışmış olursa olsun bizi aramaktan çekinmeyin.

İstanbul trafik kazası avukatı olarak bu durumun sizin ve aileniz için ne kadar zor olduğunu anlıyoruz. Tüm bu belirsizliklerle yüzleşmek ve yeniden ayağa kalkmak için profesyonel bir yardıma ihtiyacınız olduğunu biliyoruz. Hayatınız değişmiş olabilir ancak yeni, mutlu, sağlıklı bir normale ulaşmak mümkün.

Bir trafik kazası avukatı, hayatların göz açıp kapayıncaya kadar değişebileceğini bilir. Bu yüzden her şeye hazırlıklıyız. Sizin için geçmişi geri getiremesek de hukuk ekibimiz bir sonraki adımda size yardımcı olabilir. Tazminat alma şansınızı en üst düzeye çıkarma konusunda size rehberlik edeceğiz.

Trafik kazalarının pek çok türü vardır. Bazıları küçüktür ve kazazedelere fazla zarar vermez. Bazılar ise ciddi yaralanmalara ve hatta ölüme neden olabilir. Bu nedenle ağır mağduriyetler yaşamamak adına konuyu en kısa sürede bir trafik kazası avukatına anlatmanız çok önemlidir.

Hukukun etkisini keşfedin…

En iyi sonuçlar ve en iyi hizmet. Sizi güvenle temsil ediyoruz. Trafik kazası tazminat sürecinizde en güvenilir ortağınız.

https://youtu.be/kURaEocgiVo
Trafik Kazası Avukatı İstanbul – Selim Hukuk Bürosu

Nasıl Çalışıyoruz?
Trafik Kazasından Sonra Ne Yapmalıyım?
Trafik Kazasından Sonra Hangi Zararlar Talep Edilebilir?
Trafik Sigortası Tazminatın Ne Kadarını Karşılar?
Trafik Kazalarında Kusur Nasıl Tespit Edilir?
Tazminat Davası Nasıl Açılır?

Nasıl Çalışıyoruz?

Selim Hukuk Bürosu, İstanbul’daki en iyi trafik kazası avukatı ve avukatlarını istihdam etmektedir. İstanbul trafik kazası avukatı olarak bizler gerçekleri sıralamanıza ve birçok sorunuza yanıt bulmanıza yardımcı oluyoruz. Bizler geleceğe umutla bakmanıza olanak sağlayacak bir strateji geliştirmeniz için daima yanınızdayız.

Bir trafik kazası geçirdiğinizde ani bir şekilde hazırlıklı olmadığınız sorular ve masraflarla karşı karşıya kalırsınız. Selim Hukuk Bürosu, İstanbul trafik kazası avukatı olarak bu durumun sizin ve aileniz için ne kadar zor olduğunu anlıyoruz. Tüm bu belirsizliklerle yüzleşmek ve yeniden ayağa kalkmak için profesyonel bir yardıma ihtiyacınız olduğunu biliyoruz.

Selim Hukuk Bürosu, yaşadığınız trafik kazasından sonraki süreçte sizlere nasıl bir yol izleminiz gerektiğini anlamanıza yardımcı oluyor. Dava sürecine girişmek sadece bir başlangıç. Trafik kazası sonucunda oluşan hasarı yaralanma durumu ve miktarı, maluliyet oranı gibi kriterlerin belirlenmesi gerekir. Deneyimli trafik kaza avukatlarımız, tünelin sonundaki ışığı bulmanız için elinden gelen tüm çabayı sarf edecektir.

Trafik kazası avukatınız davanızı kusursuz ve hatasız bir şekilde açar. Avukatlarımız, sigorta şirketine zorlu anlar yaşatan güçlü yasal davaların nasıl oluşturulacağı konusunda tecrübelidir. Talebinizi desteklemek için hangi kanıtları aramamız gerektiğini ve hakkınızı almanıza mani olan sigorta eksperlerinin nasıl ele yola getirileceğini biliyoruz.

Trafik Kazasından Sonra Ne Yapmalıyım?

Bir araba kazası geçirdiğinizde durumu değerlendirebilmek için öncelikle sakin kalmak için elinizden geleni yapın. Sakinliğinizi kazandıktan sonra şunları yapmalısınız:

  • Olay yerinde kalın ve 112’yi arayın. Herhangi biri yaralandıysa ve acil tıbbi müdahaleye ihtiyacı varsa görevliden bir ambulans göndermesini isteyin. Onlara bir kaza geçirdiğinizi bildirin ve polisin gelmesini bekleyin. Sigortasız sürücülerin neden olduğu çarp-kaç kazasına karıştıysanız diğer sürücüyü takip etmeye çalışmayın. Bu durumda polisi arayın ve onlara aracın, sürücünün ve mümkünse hangi yöne gittiklerinin bilgisini verin.
  • Kazaya karışan herkesle az çok bilgi alışverişinde bulunun. Onlardan adlarını, adreslerini, telefon numaralarını, plaka numaralarını ve sigorta bilgilerini alın. Trafik kazası hakkında konuşmayın veya kimin hatalı olduğu konusunda tartışmayın.
  • Kaza mahallinin fotoğraflarını çekin. Sadece sizin değil, meydana gelen tüm hasarın da resimlerini çekin. Görünür yaralanmaların fotoğraflarını çekmeyi unutmayın.
  • Kazaya tanık olan biri varsa size adlarını ve iletişim bilgilerini vermeye istekli olup olmadıklarını sorun. Tanık ifadesi, kusur belirlenirken öneme sahip olabilir.
  • Kazanızın ayrıntılarını yazın. Hafızanızdan silinmeden önce kazanın zamanını ve yerini, hava koşullarını, yol tehlikelerini, inşaatı ve diğer ilgili bilgileri not edin.
  • Bir doktora görünün. Kazanızdan sonraki 24 saat içinde bir tıp uzmanı tarafından muayene olmalısınız. Belirgin bir ağrı veya semptom yaşamasanız bile, ciddi bir yaralanmanız olabilir ve bunun farkında olmayabilirsiniz. Sarsıntı veya travmatik beyin hasarı gibi yaralanmalar, gecikmiş başlangıçlı semptomlara neden olabilir. Tedavi için doktorunuzun talimatlarına uyun ve tüm takip randevularına katılın. Yaralandığınızı iddia ediyor ve bir doktora görünmek için çok uzun süre bekliyorsanız veya planlanan randevuları kaçırıyorsanız, bu sigorta şirketi için bir savunma aracı olabilir.
  • Sigorta şirketinize haber verin. Onlara bir araba kazası geçirdiğini söyleyin ancak çok fazla ayrıntıya girmeyin. Yorumlarınızı kısa tutun.
  • Diğer tarafın sigorta şirketiyle konuşmayın. Kayıtlı bir ifade isterlerse, kibarca reddedin ve onları avukatınıza havale edin.

Her ne olursa olsun günün sonunda bir avukatla iletişime geçmeyi ihmal etmeyin. Zira tazminat davası süreci çok hassas olduğundan haklarınızı kaybetme riskiniz her zaman yüksektir.

Trafik Kazasından Sonra Hangi Zararlar Talep Edilebilir?

Trafik kazalarını çok yönlü zararlara neden olabilir. Hukukçular bu kazaların neden olduğu zaraları tespit edebilmek için bir ayrım yapmaya ihtiyaç duymuşlardır. Bu sebeple trafik kazalarından sonra meydana gelen zararların genel olarak üçe ayrıldığını görüyoruz. Bunlar;

  • Ölümlü trafik kazaları
  • Yaralanmalı trafik kazaları
  • Maddi hasarlı trafik kazaları

Bu kaza türleri birlikte yaşanabileceği gibi ayrı ayrı kazalara da konu olabilirler. Bu nedenle her bir kazanın ciddi bir şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Kaza sonucu meydana gelen çok büyük olabileceği için tazminat miktarları her geçen gün çok büyük meblağlara ulaşabilmektedir. Nitekim burada yapacağınız bir hata hak kayıpları yaşamanıza neden olabilir.

Peki, bu kaza türleri içinde talep edilebilecek zararlar nelerdir? Dilerseniz bunlara da sırasıyla göz atalım.

Ölümlü trafik kazalarında talep edilebilecek tazminatlar şu şekildedir.
1. Destekten yoksun kalma tazminatı
2. Tedavi ve hastane giderleri
3. Cenaze ve defin giderleri
4. Manevi tazminat

Yaralanmalı trafik kazalarında talep edilebilecek tazminatlar şu şekildedir.
1. Tedavi ve hastane giderleri
2. Kaza nedeniyle yaşanan kazanç kaybının tazmini
3. Çalışma gücünün azalması veya yitirilmesi nedeniyle doğan zararın tazmini
4. Manevi tazminat

Maddi hasarlı trafik kazalarında talep edilebilecek tazminatlar şu şekildedir.
1. Meydana gelen maddi zararın tazmini
2. Araçtaki değer kaybının tazmini
3. Manevi tazminat

Daha önce de dediğimiz gibi bir kazada üç tazminat biçimi farklı şekillerde bir arada bulunabilir.

Trafik Sigortası Tazminatın Ne Kadarını Karşılar?

Yaptırılan zorunlu trafik sigortası ve kasko sizin için son derece önemlidir. Zira tazminat hakkınız söz konusu olduğunda zararınızın büyük bir kısmını bu sigortalardan karşılamaktasınız.

Sigorta poliçesinde yer alan klozlardan talep edilebilecek olanların tespit edilmesi son derece önemlidir. Şayet uğramış olduğunuz zarar kalemi, sigorta poliçesinde yer alıyorsa bu durumda zararınızı sigorta şirketinden tazmin edebilirsiniz. Bunun dışında avukatınızla yapacağınız görüşme zararlarınızı tespit için son derece faydalı olacaktır.

Bu nedenle sigorta bedelinin miktarı dışında sigorta ettirilen zararların ne kadar fazla ve çeşitli olduğu çok önemlidir. Trafik kazalarında sigorta şirketleri tarafından ödenecek tazminat tutarı, poliçede yer alan üst sınıra tabidir. Yani sigorta şirketleri bu üst sınır dışında herhangi bir ödeme yapmaz.

Ancak mahkemeler, ödenecek tazminat miktarını poliçede yer alan rakamdan daha fazla olarak tespit edebilir. Bu durumda, poliçe miktarını aşan tazminat taleplerinde kusurlu olan tarafın bizzat sorumlu olacaktır. Kusuru olan ve kazaya sebebiyet verenler ile o vefat etmişse onların mirasçıları bu zarardan sorumlu olmaya devam edecektir.

Trafik Kazalarında Kusur Nasıl Tespit Edilir?

Trafik kazalarında kusur tazminatın miktarının belirlenmesinde önemli bir unsurdur. Kusur oranı arttıkça, zarara sebebiyet veren kişinin ödeyeceği tazminat miktarı da artmış olur. Bu sebeple mahkemeler ve sigorta şirketleri bu konuyu mutlaka değerlendirirler.

Mahkemeye ve sigorta şirketine sunulan belgeler işin uzmanı bilirkişiler tarafından incelenir. Maluliyet oranlarının belirlenmesi, kazanç kaybının tespiti, manevi zararın anlaşılması vb. hususlar için bilirkişinin inceleme yapması şarttır. Aksi takdirde ne mahkeme ne de sigorta şirketleri yaşanılan zararı tespi edemez.

Zararın sağlıklı bir şekilde tespit edilebilmesi için delillerin sağlıklı olması ve zamanında sunulması önemlidir. Bu sebeple delilleri değerlendirirken bir trafik kazası avukatıyla iletişim halinde olmanızı tavsiye ediyoruz.

Tazminat Davası Nasıl Açılır?

Kazadan anında yapılması gerekenleri harfiyen yerine getirdikten sonra elinizdeki bilgileri kontrol edin. Hangi zararlarınız olduğunu tespit etmek için avukatınızdan destek alın.

Karşı tarafın sigorta poliçesini gözden geçirin. Elinizdeki tüm belgelerle birlikte sigorta şirketine başvurun. Ancak daha önce de belirtildiği gibi sigorta şirketleri zararın sadece poliçede olan kısmını karşılamakla yükümlüdür.

Zararınız size ödenenden fazlaysa bu durumda tazminat davası açmanız gerekecek. Tazminat davası açmak için belgelerinizi ve dilekçenizi mahkemeye sunun. Mahkeme gerekli incelemeleri yapmak için çalışmaya başladığında duruşmalara katılmak ve gerekli beyanları sunmak zorundasınız.

Bazı işlem ve evrakların temini için mahkemenin size verdiği süre içinde gerekli çalışmaları yapmanız şart. Bu sebeple davayı tüm aşamalarıyla dikkatli bir şekilde takip etmeniz gerekiyor. Bizler uzmanlık gerektiren ve ciddi bir mesai alan bu tür davalar için mutlaka bir avukat tutmanız gerektiğini düşünüyoruz.

Davaların takibi ve evrakların hazırlanması önemli bir bilginin yanında ciddi bir organizasyon da gerektirir. Her şeyden önemlisi ve en basit haliyle bilmediğiniz bir evrakı teslim alarak ciddi hak kayıplarına uğrayabilirsiniz. Bu korkutucu süreçlerin yaşanmaması adına trafik kazası avukatınız olarak sizleri temsil etmek isteriz.

Hizmetlerimizden faydalanmak ve hukuki destek almak için lütfen bizimle iletişime geçin…

Sorularınız ve talepleriniz en kısa süre içerisinde yanıtlanacaktır. Lütfen maillerinizin spam bölümünü kontrol etmeyi unutmayınız.

Avukat Ali Selim

Hukuk eğitimimi Marmara Üniversitesi'nde tamamladım. Avukatlık stajımı İstanbul Barosu'nda yaparak meslek hayatına atıldım. Kariyerim boyunca gerek butik ve yerel düzeyde çalışan gerekse ulusal ve uluslararası şirketlere hizmet veren hukuk bürolarında çalışma imkanım oldu. Burada edindiğim deneyimler neticesinde büyük ve küçük çaplı pek çok hukuki sorunla temas etme şansı yakaladım. İlerleyen süreçte meslek hayatıma özel sektörde devam etme kararı aldım. Sermaye şirketlerinde mesleğimi icra ederken özellikle kurumsal süreçleri yakından izleyerek hukuki danışmanlık alanında kendimi geliştirdim. Buradaki serüvenim boyunca neredeyse her alanda görev alarak pek çok konuda deneyim kazandım. Kariyer hayatım boyunca edindiğim önemli bilgileri ise kayda alarak ve tartışarak kıymetli yayın kuruluşlarında paylaştım. Çalışma alanlarımla ilgili olarak pek çok eğitim, seminer ve sertifika programına katıldım. Sözleşme hukuku, enerji hukuku, şirketler ve ticaret hukuku, iş hukuku, start-up ve girişimcilik hukuku, marka hukuku, birleşme ve devralma işlemleri, kişisel verilerin korunması, yatırım projeleri ve ihale süreçleri gibi pek çok hukuki süreci yakından takip ettim. Geldiğim noktada edindiğim bu profesyonel hukuk deneyimini mesleki anlamda kendini geliştirmek isteyen kişilerle ulaştırmayı hedefliyorum.

all author posts