Arabuluculuk Merkezi

Selim Arabuluculuk Merkezi, İstanbul’daki ofisinde profesyonel arabuluculuk hizmeti vermektedir. Zorunlu ve ihtiyari arabuluculuk süreçlerini etkili ve hukuka uygun bir şekilde yürütüyor, sizlere kurumsal düzeyde hizmet sunuyoruz. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Deneyimli Ekip

Alanında deneyimli arabulucu ekibimiz sayesinde hızlı ve etkili çözümler sunuyoruz. Arabuluculuk konusunda yetkin ve son derece eğitimli takım arkadaşlarımız sayesinde çatışmaları profesyonel bir şekilde çözüyoruz.

Etkili İletişim

Taraflar arasındaki çatışmaları uyuşmazlık başlamadan çözüme ulaştırıyoruz. Etkili ve profesyonel iletişim becerilerimizle taraflar arasındaki çatışmaları etkin bir şekilde yöneterek meseleye farklı bir bakış getiriyoruz.

Hızlı Çözüm

Her iki taraf arasındaki çatışma yıllar sürecek hukuki bir uyuşmazlığa dönüşmeden çözülebilir. Arabuluculuk sayesinde her iki taraf hızlı, adil ve etkili bir çözümle kazançlı çıkarak hayatlarına stressiz bir şekilde devam edebilir.

Arabuluculuk Merkezi İstanbul

Arabuluculuk Çözüm Alanları

Arabuluculuk zorunlu ve ihtiyari arabuluculuk olmak üzere ikiye ayrılır. Zorunlu arabuluculuk ile ihtiyari arabuluculuğun çözüm ve müzakere teknikleri birbirinden tamamen farklıdır. İhtiyari arabuluculukta arabulucular etkin bir rol üstlenerek tarafları arasındaki çatışmayı profesyonel bir şekilde çözüme götürebilir. Her iki tarafın da kazançlı çıktığı bir anlaşma zemini yaratmak için taraflar arasındaki diyaloğun geliştirilmesi son derece önemlidir. Bizler de İstanbul’daki arabuluculuk merkezimizde aşağıdaki konuların tamamında sizlere etkili bir hizmet sunmayı taahhüt ediyoruz. Arabuluculuk merkezimizdeki çalışma alanlarına hızlıca göz atarak bizleri yakından tanıyabilirsiniz.

Ticari Çatışmalar

Taraflar arasındaki ticari çatışmaların tamamını etkili bir müzakereyle çözüme kavuşturmak mümkün. Alanında uzman arabulucular sayesinde çatışmanın tamamı hakkında etkili bir iletişim yürüterek ve meselenin tüm detaylarını anlayarak uzlaşabilirsiniz. Bu sayede uzun ve pahalı yargılama sürecinden kurtulabilirsiniz.

İşçi-İşveren Çatışmaları

Uzun yıllar süren, onlarca tanığın dinlendiği ve onlarca dilekçenin yazılarak duruşmaların yürütüldüğü işçi-işveren çatışmalarını kesin bir şekilde çözmek artık mümkün. Borcunu ödeyerek sorunu çözmek isteyen işveren ile alacağına hızlı bir şekilde kavuşmak isteyen personel arabuluculuk sayesinde etkin bir çözüme ulaşıyor.

Tüketici Çatışmaları

Tüketiciler ile satıcılar arasındaki çatışmalar genellikle küçük anlaşmazlıklardan sadır olmaktadır. Her iki tarafın bir araya gelerek birbirini anlaması ve çözüm üretmeye çalışması durumunda çatışmalar hızlı bir şekilde çözüme kavuşmaktadır.

Aile Hukuku Çatışmaları

Aile hukuku çatışmaları üzerinde bulunduğu duygusal zemin nedeniyle son derece zordur. Bu çatışmaların etkili ve hassas bir şekilde yönetilmesi gerekmektedir. Arabuluculuk sayesinde gönüllü olarak karşılıklı katılım esasıyla yönetilen süreçte başarılı sonuçlar almak mümkündür.

arabuluculuk merkezi istanbul
arabuluculuk merkezi istanbul

Arabuluculuk Merkezimiz Türkiye’nin her yerinde çatışma ve sorunları çözmeye hazır…

Selim Arabuluculuk Merkezi olarak İstanbul’daki merkez ofisimizde sizleri ağırlayarak arabuluculuk sürecini etkili bir şekilde yönetiyoruz.

İstanbul dışında bir il veya ilçeden bir talep gelmesi durumunda görevlendirilen arabulucu arkadaşlarımız görüşmelerin yapılabilmesi için arabuluculuğa uygun bir yer ayarlayarak süreci nihayete erdirmektedir.

Gelen talepler doğrultusunda ve ihtiyaçlara uygun olarak her iki tarafın da süreçten kazançlı çıkması adına etkili bir arabuluculuk süreci yürütülmektedir.

Gizlilik ilkeleri çerçevesinde sahip olduğumuz deneyimi profesyonel bir şekilde kullanarak yıllarca sürebilecek uyuşmazlıkları birer imzayla nihayete erdiriyoruz.

Arabuluculuk merkezi hakkında daha fazla bilgi almak için “Hakkımızda” ve “Çalışma Alanları” sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki iletişim formunu doldurabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Arabulucu kimdir? Arabuluculuk nedir?

Arabulucu, taraflar arasındaki çatışmayı etkili ve tarafsız bir şekilde yöneten, sürecin tamamına hakim, iletişim becerisi kuvvetli ve arabuluculuk müzakere süreçlerine hakim kişidir. Arabulucular, Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yazılı ve sözlü sınavda başarılı olup bu konuda Bakanlık tarafından yetkili kılınmış kişilerdir. Arabuluculuk lisansına sahip olmayan kişilerin bu süreci yürütmesi yasaktır.

Arabulucu süreci nasıl yönetir? Arabulucu taraf tutar mı?

Arabulucu, taraflara arasındaki çatışmayı tarafsız ve gizli bir şekilde yönetir. Arabulucu, gerektiğinde tarafları ayrı odalarda ve gizlilik prensibi çerçevesinde dikkatli bir şekilde dinler. Sürecin bir tarafı olmayan arabulucu, taraflara herhangi bir hukuki öneride bulunamaz ancak halin icap ettiği ölçüde farklı bakış açıları sunabilir ya da önerebilir. Arabuluculuk sürecinde kontrol tamamen tarafların edelinde olup arabulucu tarafları anlaşmaya veya anlaşmamaya zorlayamaz. Taraflar istedikleri zaman masadan kalkabilir.

Arabulucuyu nasıl seçeceğim?

Zorunlu arabuluculukta Adalet Bakanlığı tarafından tayin edilen arabulucu süreci yönetir. Ancak taraflar istedikleri zaman ihtiyari arabulucu seçebilirler. İhtiyari arabuluculuk sürecinde ise bu konuda kesin bir hüküm bulunmamaktadır. Her iki taraf ortak bir kanaatle arabulucuyu seçebilir. Bu durum uygulamada daha çok bir tarafın diğer tarafa arabulucuyu önermesi diğer tarafın da önerilen kişiyi ya da arabuluculuk merkezini kabul etmesiyle tezahür eder. En nihayetinde ihtiyari arabuluculuk sürecinde taraflar arabulucuyu serbestçe belirleyebilirler. Ancak arabulucunun daha önce karşı tarafın vekilliğini yapmamış olması gerekir. Böyle bir durumda arabulucunun diğer tarafı bilgilendirmesi ve her iki taraftan da süreci yürütmek için izin alması şarttır.

Arabuluculuğun avantajları nelerdir?

Arabuluculuğun en önemli avantajı tarafların birbirini güvenli ve gizli bir ortamda dinleyebilmesidir. Mahkeme sürecinde taraflar müzakere etmez tam tersine kendini haklı çıkarmak için tüm delilleri öne sürer. Ancak arabuluculuk sürecinde taraflar bir araya gelerek birbirini anlama ve uygun bir zeminde anlaşma fırsatı yakalar. Bunun dışında eğer bir anlaşma olursa taraflar uzun süren ve pahalı olabilecek dava sürecine katlanmak zorunda kalmazlar. Taraflar belki de dava neticesinde ödeyecekleri bedelin çok azını ödeyerek tüm çatışmayı sona erdirebilir.

Arabulucuya başvurmakla dava açma hakkımdan vazgeçmiş olur muyum?

Arabulucuya başvurmakla kişiler dava hakkından feragat etmezler. Arabuluculuk süreci gizli bir süreç olduğundan bu yönteme başvurmakla haklardan feragat edilmesi mümkün değildir. Ancak süreç sonunda bir anlaşmaya varılırsa ve bir sözleşme imzalanırsa bu durumda haktan feragat edilmesi gündeme gelebilir. Şöyle ki, bir taraf bu ödemenin yapılması kaydıyla herhangi bir alacağı kalmayacağının kabulünü karşı taraftan isteyebilir. Karşı tarafın bu beyanı kabul etmesi durumunda artık o haktan feragat edilmiş olur. Başka bir deyişle haktan feragat tarafın iradesine bağlıdır. Kişiler bazı alacak kalemleri yönünden hakkını saklı tutarak anlaşmak isteyebilir. Bu konuda bir beis bulunmamaktadır. Arabuluculuk merkezi gelen talepleri ve kabulleri metne doğru bir şekilde yansıtılması için aracılık eder.

Arabuluculuk pahalı bir süreç midir? Ücret neye göre belirlenmektedir?

Arabuluculuk dava, tahkim ve icra süreçleriyle kıyaslandığında ucuz bir süreçtir. Örneğin dava açıldığında kazanan taraf kaybeden taraftan yargılama giderleri, avukatlık ücreti, uyuşmazlığın kapsamındaki hakka ilişkin ödeme, icra masrafları ve icra vekalet ücreti gibi bek çok kalem bazında ödeme talep eder. Bunun haricinde dava açılması ve icra takibi başlatılması için harç, masraf avansı, bilirkişi ücreti, keşif ücreti gibi pek çok ödeme yapılması icap eder. Ancak arabuluculuk sürecinde bu gibi konuların tartışılmasına gerek yoktur. Adalet Bakanlığı’nın belirlediği tarife üzerinden taraflar arabuluculuk ücretini öder ve mesele kapanır.

Karşı taraf arabuluculuk anlaşmasına uymazsa ne yapılır?

Arabuluculuk sürecinden sonra bir anlaşmaya varılmışsa ve karşı taraf yükümlülüğünü yerine getirmiyorsa bu durumda görevli ve yetkili mahkemeden icra edilebilirlik şerhi alınarak icra yoluna gidilebilir. Bu önemli bir avantajdır. Zira mahkeme tarafından verilen icra edilebilirlik şerhi, icra müdürlüğü tarafından ilamlı icra olarak takibe konulur. Başka bir deyişle ilamlı icraya itiraz mümkün olmadığından icra hızlı bir şekilde kesinleşir ve hemen haciz aşamasına geçilebilir.

Bizimle çalışmak ve hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için lütfen iletişime geçin…

Sorularınız en kısa sürede cevaplanacaktır. Lütfen e-postalarınızın spam bölümünü kontrol etmeyi unutmayınız.

Bu alan adı ve websitesi SATILIK'tır. Detay için Sahibinden'deki ilan metnine göz atabilirsiniz. Sorularınız varsa mail adresimize ileti gönderebilir veya ilan sitesindeki erişim adreslerinden bize ulaşabilirsiniz.